Grad pomaže radnicima Gorice

Yoran PerisicGrad Niš će JKP Gorica uplatiti 194 miliona dinara, što će staviti tačku na dugovanja grada tom javnom preduzeću, izjavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. On je rekao da će svi zaposleni dobiti i jednokratnu pomoć u iznosu od po 30.000 dinara, a zahteve će radnici Gorice predavati niškom Centru za socijalni rad.
JKP Gorica u Nišu i dalje je ni na nebu ni na zemlji. Trenutna blokada računa je oko 43 miliona dinara, radnici čekaju isplatu zarade za septembar, a dvadesetak njih i dalje štrajkuje na groblju. Gradsko veće donelo je odluku o još jednoj uplati na račun tog preduzeća, čime će se staviti točka na potražibanja od grada. Ipak, to nije dovoljno jer stalno pristižu naplate od tužbi radnika.
U Gorici, prema rečima načelnika nadležne Uprave za komunalne delatnosti, ima ukupno 227 zaposlenih. Svi oni imaju pravo na jednokranu pomoć u iznosu od po 30.000 dinara, ali i na besplatne mesečne kartice u naredna tri meseca. Gradonačelnik kaže da je to pomoć grada zaposlenima, ali ističe da će tražiti i odgovornost menadžmenta koji je Goricu doveo na prosjački štap.

– Tražiću da se prvo uradi upravni nadzor, a nakon toga ćemo odlučiti koje će to mere biti. Smatram da ovde apsolutno postoje uslovi za pokretanje disciplinskih mera i postupaka protiv menadžmenta, ali i nadzornog odbora, rekao je Perišić.

Isplata jednokratne pomoći trebala bi da bude u naredna dva dana, a kartice za prevoz od juna meseca, a ostalo će sačekati odluku sednice Skupštine grada koja će po hitnom postupku biti sazvana sledeće nedelje, što će biti poslednja sednica u ovom sazivu.
Inače, spas JKP Gorica do sada je grad Niš koštao 320 miliona dinara.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN