Brat Svetozara Marovića nagodio se s Tužilaštvom

svetozar-marovic-foto-profimedia-1454069384-834325Bivši potpredsednik Opštine Budva Dragan Marović dogovorio se s crnogorskim tužilaštvom da prizna krivicu za zloupotrebe u poslovima s nekretninama i izgradnjom u Budvi, a da u zatvoru provede ukupno godinu i pet meseci.Brat visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića potpisao je u sredu sa Specijalnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice za tri afere u Budvi i pošto mu u petak istekne pritvor trebalo bi da bude pušten na slobodu, piše podgoricki dnevni list „Pobjeda“.

Marović je osumnjičen za zloupotrebe pri izgradnji stambeno-poslovne zgrade u centru Budve, koncertnog platoa u zaledju plaže Jaz i izgradnji gradskog bulevara, kojima je budžet oštećen za više miliona evra.

Marović je u pritvoru od 13. avgusta prošle godine. Prethodno je proveo nekoliko godina u zatvoru zbog zloupotrebe u aferi „Zavala“ – izgradnje postrojenja za preradu morske vode na brdu na izlazu iz Budve. U tom poslu je Budva oštećena za više od 800.000 evra.

Zbog zloupotreba koje su oštetile budvanski budžet za višemilionski iznos, u zatvoru je i visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović koji pregovara s tužiaštvom o priznanju krivice.

Svetozarov sin Miloš nagodio se ranije sa Tužilaštvom i moraće da vrati budžetu 380.000 evra i da provede u zatvoru godinu dana.

Pored uže familije Marović, pod istragom Tužilaštva je i strina visokog funkcionera DPS-a Mirjana Marović, nekadašnja šefica lokalnog katastra.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN