Od danas sa niškog aerodroma za Bratislavu

Ryanair, jedna od najpoznatijih evropskih niskotarifnih aviokompanija, ima novu liniju sa niškog aerodroma. Reč je o letu između Niša i Bratislave, koji će saobraćati dva puta nedeljno. Prvi avion je danas iz Niša poleteo na direktnoj liniji ka Bratislavi, a avion iz Bratislave stigao je u Niš. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da je ovo osmi let u nizu iz Niša od planiranih devet, te da se aerodrom razvija baš onako kako su Nišlije to želele više od trideset godina.
Aerodrom u Bratislavi nalazi se na samo 57 kilometara udaljenosti od Beča do koga se stize za samo pola sata, istakla je Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke.

Nova linija je taktički izabrana da pokrije Beč, koji je jedan od najvećih centara srpske dijaspoer. Ministar Rasim Ljajić obećao je pomoć najpre oko sređivanja niške tvrđave, a zatim i drugih objekata sa turističke mape Srbije. Tako će se i Niški aerodrom Konstantin Veliki, koji će, kako je naglasio, oboriti rekord po broju putnika od svog osnivanja, pokazati u pravom svetlu.

Let Niš– Bratislava će se obavljati dva puta nedeljno ponedeljkom i petkom. Iz Nisa za Bratislavu u 16:05, a iz Bratislave za Nis u 14:10 casova. Let traje sat vremena, a karte se mogu kupiti po ceni od 19,99 evra po smeru, sa svim uračunatim taksama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN