Beograd u 2018. godini centar evropske коšarke

 

Da će Beograd biti domaćin Fajnal-fora Evrolige 2018. godine ozvaničeno je potpisivanjem protokola između direktora ovog takmičenja Đorđija Bertomeua i gradonačelnika srpske prestonice Siniše Malog.

djordji-bertomeu-sinisa-mali

Bertomeu je naglasio da je potpisivanje ugovora o organizaciji finalnog turnira najkvalitetnijeg evropskog klupskog košarkaškog takmičenja odlična vest za Beograd, jer se sada on priključio spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve i Tel Aviva, gradova u kojima je do sada organizovan Fajnal-for.

„Fajnal-for 2018. godine, usuđujem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban“, rekao je Bertomeu.

Siniša Mali je izjavio da je najponosniji gradonačelnik u Evropi i obećao da će Fajnal-for u Beogradu biti najbolji do sada.

„Srbija je zemlja košarke i Beograd je grad košarke. Obećavam da ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji. Ovde sa nama su legende Saša Danilović i još neki igrači Partizana koji su 1992. u Istanbulu postali prvaci Evrope, bilo bi sjajno da taj uspeh ponovimo 2018. sa srpskim klubom, koji god to bio“, izjavio je Mali.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN