Klopka za Dikića u Milovoj režiji

dikicCrnogorski  obaveštajci unapred su pripremili klopku za bivšeg komandanta srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, kako bi ga baš na dan izbora uhapsili – saznaju „Novosti“ iz bezbednosnih izvora. Prema našim informacijama, Dikić je bio u Crnoj Gori potpuno nezavisno od kampanje i izborne trke. Ali, na dan glasanja jedan od obaveštajaca crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost iskoristio je poznanstvo sa penzionisanim generalom i odveo ga u jedno vojno skladište, gde mu je bila pripremljena zamka.

Objavom da su Dikić i još 19 građana Srbije hteli da uhapse premijera Mila Đukanovića i izazovu nerede, vlasti u Podgorici su praktično dale vetar u leđa DPS, a Beograd je doveden u politički neprijatnu situaciju.

Konkretno, zvaničnici u Podgorici do sada nisu pružili nijedan konkretan dokaz da je pomenuta grupa, u kojoj je, kako saznajemo bilo i pripadnika takozvanog Ravnogorskog pokreta, pripremala nasilno preuzimanje vlasti. Nisu ni objavljene fotografije skladišta i naoružanja koje je, navodno, Dikić planirao da upotrebi.

Bez obzira na ovaj težak incident, premijer Aleksandar Vučić tvrdi da su odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni i da naša zemlja neće da ih kvari.

– Od Podgorice posle hapšenja Dikića i ostalih državljana Srbije tražimo objašnjenje pravne, a ne političke prirode. Voleo bih da vidim i čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je Dikić planirao terorističke akcije u Crnoj Gori. Lično, u to ne verujem, imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih sam došao. Naravno da ću se izviniti i reći: „Alal vera uradili ste dobar posao“ ako mi neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili.

Vučić je izjavio da Srbija još nema nikakve zvanične podatke o hapšenju naših državljana, osim podataka do kojih su došle naše obaveštajne agencije.

– Spremni smo da te podatke podelimo sa Crnom Gorom. Nismo se mešali u izborni proces u Crnoj Gori, niti ćemo ikada. I da su naši građani počinili najteža dela, naša je obaveza da im pružimo pravnu zaštitu. Bar za jedan slučaj od tih navedenih imamo dokaze da se ne radi o delu za koje je rečeno da se radi.

Premijer je naveo i da su mnogi od onih koji su uhapšeni, preko advokata tražili intervenciju države Srbije, Ambasade Srbije u Crnoj Gori i da je Ambasada Srbije poslala svoje službenike da ih obiđu u pritvorskim jedinicama.

Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković izjavio je da aktivnosti uhapšene grupe srpskih državljana nisu povezane sa srpskim vlastima:

– Crna Gora pokazala da je zrela demokratska država, sa snažnim i nezavisnim institucijama, koje mogu da obezbede mir i stabilnost. Akcija hapšenja 20 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom terorizam, izvedena je na profesionalan i zakonit način. Po saznanjima Vlade Crne Gore, ova aktivnost uhapšene grupe srpskih državljana nije povezana sa vlastima Srbije, njenim zvaničnicima ili bilo kojom institucijom. Neobična su čuđenja srpskih zvaničnika i komentarisanje osnovanosti optužbi protiv uhapšenih.

Marković očekuje da će Specijalno državno tužilaštvo u najkraćem roku javnost obavestiti o važnim detaljima ovog slučaja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN