Ponovljeno suđenje Darku Šariću kreće sutra

SUDPonovljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu počinje sutra u Specijalnom sudu u Beogradu. Glavni pretres u tom postupku je takođe zakazan i to za 27. i 28. septembar.

Osim Šarića, suđenje će se ponoviti i prema Goranu Sokoviću koji je u bekstvu, Željku Vujanoviću, Rodoljubu Raduloviću koji je takođe u bekstvu, zatim Nenadu Novakoviću, Bošku Nediću, Marku Pandrcu koji je u bekstvu Nikoli Dimitrijeviću, Živku Sidinskom, Bobanu Stojilkoviću, Marku Daboviću i Borislavu Tunjiću.

Ponovo će se suditi i odbeglim Nebojši Sretenoviću, Marku Račiću i Vladimiru Račiću, Petru Obradoviću i Milovanu Milovcu, kao i svedocima saradnicima Drašku Vukoviću, Radanu Adamoviću i Nebojši Joksoviću. Na optuženičkoj klupi ovog puta zajedno sa Šarićem trebalo bi da se nađu još dvojica optuženih koji su bili u bekstvu u vreme početka prvog suđenja – Mihailo Đoković, koji je osuđen u posebnom postupku nakon što je prošle godine uhapšen u Italiji i potom izručen Srbiji.

Izručenje Darka Tošića iz Holandije koji je bio osuđen u odsustvu, takođe se očekuje u narednom periodu. Šarić se jedini iz grupe optuženih nalazi u pritvoru, dok se ostali, koji nisu u bekstvu, brane sa slobode. Prvostepenom presudom, koja je ukinuta, Šarić je bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN