Moskva: Srpski konzul – Stradali građevinci nisu državljani Srbije

MOSKVA – Konzul Srbije u Rusiji Milan Živković potvrdio je danas Tanjugu da je pet osoba poginulo na gradilištu u Moskvi, ali je rekao da to nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, moguće je da se radi o državljanima Rusije i Belorusije, a sumnja se da je peti nastradali iz Moldavije.

Kako je naveo, reč je o građevinskoj kompaniji „Putevi Užice“.

Prethodno je ruska TV stanica REN javila da je petoro državljana Srbije poginulo na jednom gradilištu u Moskvi kada se otkačio lift u zgradi u kojoj su radili.

Nesreća se dogodila juče na severozapadu Moskve.

Građevinci su se nalazili teretnom liftu koji se otkačio i pao sa viših spratova.

Objekat u izgradnji ima 20 spratova.

Kako se navodi svi su poginuli od zadobijenih povreda na licu mesta, prenosi portal „Argumenti nedelji“.

 

Korićanac: Nisu stradali srpski državljani, istraga u toku

Petoro radnika koji su poginuli na gradilištu u Moskvi nisu državljani Srbije, potvrdio je danas generalni direktor Puteva Užice Leko Korićanac, navodeći da su istražni organi Rusije na gradištu gde ovo preduzeće izvodi radove.

Među nastradalim radnicima nisu ni državljani bivših jugoslovenskih republika, a Korićanac je rekao za Tanjug da su stradala četiri Belorusa i jedan Uzbekistanac.

Korićanac najavljuje da će se to preduzeće, kada ruski istražni organi završe svoj posao, oglasiti zvaničnim saopštenjem o uzroku nesreće koja se dogodila juče na severozapadu Moskve.

I konzul Srbije u Rusiji Milan Živković prethodno je za Tanjug potvrdio da je pet osoba poginulo na gradilištu u Moskvi, ali je rekao da oni nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji.

Ruska TV stanica REN javila je da je petoro državljana Srbije poginulo na jednom gradilištu u Moskvi kada se otkačio lift u zgradi u kojoj su radili.

Građevinci su se nalazili na teretnom liftu koji se otkačio i pao sa viših spratova, a kako prenosi portal „Argumenti nedelji“, od zadobijenih povreda poginuli su na licu mesta.

Objekat u izgradnji ima 20 spratova.

 

Izvor: Tanjug

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN