Vučić u četvrtak u Parizu sa premijerom Valsom

vucicPremijer Aleksandar Vučić razgovaraće sa premijerom Francuske Manuelom Valsom u Parizu u četvrtak 15. septembra, saopšteno je u Parizu.

Vučić i članovi vlade će boraviti u poseti Francuskoj od 14-16. septembra, najavljeno je ranije u Beogradu.

U fokusu posete, pored ostalih tema, biće i proces evropskih integracija, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, saopštila je ranije vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić će učestvovati i na ,,Poslovnom forumu“, na kojem će, u prisustvu predstavnika velikih francuskih kompanija, biti predstavljeni privredni potencijali Srbije, a u Beogradu se očekuje se da će to biti prilika za povećanje francuskih investicija u Srbiji, kao i do zajedničke realizacije nekih od infrastrukturnih projekata u Srbiji.

Uoči posete francuska ambasadorka Kristin Moro razgovarala je sa srpskim zvaničnicima i tom prilikom je potvrđeno da postoji obostrana spremnost za dalje unapređenje tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje.

Konstatuje se, takođe, da je poseta predsednika Vlade Srbije Francuskoj potvrda obostrane želje za intenziviranjem sveobuhvatne saradnje.

U delegaciji će biti i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja će se u Parizu susresti sa državnim sekretarom za evropske poslove Francuske Arlemom Dezirom, kako bi se konkretizovali dalji koraci u pravcu evropskih integracija Srbije.

Joksimović je ranije ocenila da predstojeća poseta Francuskoj i najviši nivo sastanaka pokazuje da je prepoznata ozbiljnost Srbije kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu.

Srbija se nalazi u dinamičnoj fazi pregovora u kojoj su ovakve bilateralne posete kao i unapređivanje dobrih odnosa sa državama članicama od izuzetnog značaja za naše nacionalne interese, istakla je Joksimović.

Moro je razgovarala prošle nedelje sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem i ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije, podsećajući da je članstvo Srbije u EU prioritet naše spoljne politike i preneo da Srbija veoma ceni francuski angažman i uspešnu organizaciju Pariskog samita o Zapadnom Balkanu, održanog 4. jula u Parizu, na kojem je potvrđena evropska perspektiva regiona.

Vals je boravio u poseti Srbiji novembra 2014. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN