Dačić i Djordjević se upisali u knjigu žalosti u Ambasadi Italije

Mesto: Beograd Datum: 29.08.2016 Dogadjaj: POLITIKA/EVROSERVIS - ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Daèiæ upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Italije, povodom razornog zeljotresa koji je pogodio centralne oblasti te zemlje Licnosti: Ivica Daèiæ

Ministri spoljnih poslova i odbrane Srbije, Ivica Dačić i Zoran Djordjević upisali su se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Italije u Beogradu, povodom zemljotresa u toj zemlji.

„U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće povodom tragičnog gubitka ljudskih života i velikih materijalnih razaranja u snažnom zemljotresu koji je pogodio Italiju. Gradjani Srbije u ovom trenutku saosećaju sa bolom koji prožima čitavu italijansku naciju“, naveo je Dačić.

On je dodao da je „uveren da će Italija svojim duhom i snagom uz pomoć prijatelja, medju koje spada i Srbija, uspeti da prebrodi teške trenutke“. U knjigu žalosti upisao se i ministar odbrane Zoran Djordjević koji je naveo da gradjani Srbije saučestvuju u bolu rodbine žrtava i italijanskog naroda.

„Naše misli su sa porodicama nastradalih u ovoj teškoj tragediji. Gradjani Srbije znaju koliko znače i reči i dela solidarnosti i zato izražavamo punu podršku narodu i Vladi prijateljske Italije“, napisao je Djordjević.

U zemljotresu magnitude 6,2 stepena Rihterove skale, koji je prošle srede pogodio centralni deo Italije, poginula je 291 osoba, a više stotina je povredjeno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN