Dobili smo novu vladu, završena maratonska sednica

vlada zakletvaSkupština Srbije izglasala je novu Vladu Srbije. Za predlog mandatara Aleksandra Vučića glasala su 163 poslanika, protiv su bila 62, a uzdržanih nije bilo.Premijer i ministri nešto posle 19 časova položili su zakletvu. Vučić i članovi njegovog kabineta dobili su višeminutni aplauz po ulasku u Skupštinu Srbije za polaganje zakletve.

 Današnja dešavanja iz skupštine:

 • Skupština o izboru nove vlade, Tviteru, Vlasima…
  Martinović: Radulović zloupotrebljava hendikep koleginice
  Stojmirović: Nikolić može da bude ponosan na svoju diplomu
  Vukadinović napustio raspravu i poslao poljubac Vučiću
  Živković predložio da ministri dostave lekarska uverenja
  Samardžić: Za SSP odgovorni Tadić i Đelić

U skupštinu su pred polaganje zakletve nove vlade došli i predsednik Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i patrijarh Irinej.

Zakletva glasi:

„Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije“.

Posle položene zakletve, predsednik i članovi Vlade potpisali su tekst zakletve i predali ga predsedniku Narodne skupštine, a potom je intonirana himna.

Mandatar Aleksandar Vučić obećao je na kraju rasprave građanima da će vlada raditi marljivo, pošteno,odgovorno i u interesu građana.

Osim toga, Vučić je rekao da će vlada ujutru u 6.30 imati prvu sednicu.

Premijer Aleksandar Vučić se nakon polaganja zakletve zahvalio svima, posebno predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji su prisustvovali polaganju zakletve.

Vučić je rekao da će nova vlada biti posvećena interesima Srbije.

“Borićemo se, bićemo posvećeni, naš najvažniji cilj biće bolji životni standard građana, da se izborimo za bolju ekonomiju, pravnu državu, za zemlju u kojoj će buduće generacije živeti. Hvala svima na podršci”, rekao je Vučić.

Tanjug, B92

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN