Grčko-srpski poslovni forum

Ekonomski forum u GrčkojPredstavljanjem privrednog potencijala Srbije i razmenom iskustava grčkih i srpskih privrednika napravljen je prvi korak ka saradnji, izjavio je na Grčko srpskom forumu održanom u Solunu predsednik Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović. On je rekao da je učešće više od 300 grčkih i 50 srpskih preduzeća najbolji pokazatelj da će investicionih ulaganja biti.
Na Grčko srpskom forumu privrednici su razgovarali otvoreno o potencijalima dve zemlje, ali i o aktuelnim problemima. Za srpsku stranu najvažnije bi bilo da cene usluga grčke luke budu niže, jer trenutno Srbija koristi samo tri odsto kapaciteta solunske luke.
Na sastanku sa predstavnicima grčke luke razgovarali smo o tome koliko je važno da cena njihove usluge bude niža, jer transport robe ka Srbiji upravo zbog cene ide preko luke u Kopru. Čini mi se da ima volje sa njihove strane, a za početak formirana je radna grupa koja će se baviti ovom temom, rekao je Jović.
Grčko – srpska privredna komora formirana je pre godinu dana, a za to vreme okupila je veliki broj privrednika koji žele da saradjuju.
Zadovoljan sam privrednicima koji su okupljeni u Grčko-srpskoj komori i njihovim idejama. Više od 300 grčkih i 50 srpskih privrednika koji su došli na današnji forum najbolji je pokazatelj da će saradnje biti, rekao je predsednik Grčko – srpske privredne komore Kostas Georgakos.
Na forumu su predstavljeni i razvojni potencijali srpskih aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i Nikola Tesla u Beogradu. Grčko-srpski poslovni forum je organizovan kroz partnerstvo Grčko-srpske privredne komore, Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN