Televizija “KOPERNIKUS CABLE NETWORK“ – TV „K::CN“

Televiziju “KOPERNIKUS CABLE NETWORK“ – TV „K::CN“  mogu da prate građani u celoj Srbiji preko svih kabl operatera u Srbiji.
Što znači da pored televizija sa nacionalnom frekvencijom jedino Kopernikus televizija pokriva celokupnu teritoriju Srbije.
Emituje se i preko satelita, slobodno i u paketu TOTAL-TV: za Evropu (satelit Eutelsat W3C), za Severnu Ameriku, Aziju i Afriku (satelit Telestar 10) i za Australiju i Novi Zeland (satelit Optus D2-paket UBI World TV) kao i oba satelitska TV paketa u Bugarskoj.
Od februara 2010 godine Kopernikus televiziju prate i korisnici IP TV i Kabl operatera u Sloveniji : T-2 100.000 korisnika, SIOL 89.000 korisnika, Teleing 17.000 k , KTV Logatec 4.000 k, ESV 5.600 k i Telesat Jesenice 12.000 korisnika ; U Hrvatskoj : ISKON TV i MAX TV (320.000 korisnika) i u Crnoj Gori : EXTRA TV i BBM TV; u Makedoniji dva najveća kabl operater KABLTEL i TELE KABL.
U julu mesecu 2010 godine potpisani su ugovori sa udruženjima kabl opertera Australije i Makedonije., tako da TV ulaz znakKopernikus gledaju korisnici svih kablovskih sistema u dalekoj Australiji i susednoj Makedoniji.
TV „K::CN“, u saradnji sa AGB Nielsen Media Research neprekidno prati gledanosti. Po AGB Nielsenu TV, K::CN je jedna od najgledanijih televizija u Srbiji, najgledanija posle televizija sa nacionalnom frekvencijom.
U razmatranje nisu uračunati gledaoci preko satelita (Evropa, Severna Amerika, Azija, Australija i Novi Zeland) i gledaoci u zemljama okruženja.
Televiziju Kopernikus čine dva TV centra Beograd i Niš: Beograd (tehnički najsavremeniji deo televizije i Niš. Kao i mreža dopisništva  (svi veci gradovi Srbije). Master TV K::CN se nalazi u Beogradu. Tu se sliva digitalni vod iz Niša (4Mbit/s) i dopisništava (2Mbit/s).
Informativni program čine emisije Jutro on line, Srbija on line i Informer a uredjuje je gl. i odg.urednik Vanja Janačković, urednici Sanja Šimpraga i Ljudmila Ristić Miladinović. TV K::CN radi u svojoj produkciji više od deset muzičko – zabavnih emisija i talk show emisija sa gostima iz politike, nauke, kulture i ostalih oblasti društvenog života.

4 komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN