Protestanti nasrnuli na Malog

protest_Pristalice Inicijative „Ne davimo Beograd“ nasrnuli su na gradonačelnika Sinišu Malog u trenutku kada je dolazio na sednicu gradskog parlamenta. Siniša Mali izjavio je da je u šoku i izrazio zabrinutost za bezbednost svoje porodice. Predstavstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović tvrdi da napada nije bilo.Dok su gradonačelnik Siniša Mali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević ulazili u zgradu nastao je metež, okupljeni su zviždali i uzvikivali „lopovi, lopovi“…
Jedan deo okupljenih je nasrnuo na Sinišu Malog, ali je obezbeđenje sprečilo direktan fizički kontakt. Jedan građanin gađao je gradonačelnika neidintifikovanim predmetom.
Građani okupljeni u inicijativu „Ne davimo Beograd“ okupili su se jutros ispred zgrade gradske skupštine gde su, kako kažu, došli da uruče „otkaz“ gradonačelniku Beograda Siniši Malom i predsedniku gradske skupštine Nikoli Nikodijeviću.
Prošle sedmice Inicijativa je najavila da će ubuduće biti svuda gde i gradonačelnik i ometati ga u radu, ali je to jutros preraslo u nekontrolisano ponašanje.
Predstavstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović tvrdi da napada nije bilo, već da su hteli samo da mu „uruče otkaz“.
„Nismo ga napali, stajali smo ispred da bi mu uručili otkaz. Njega je štitila policija i privatno obezbeđenje. Nasilja nije bilo“, tvrdi Veselinović.
Veselinović kaže da gradonačelnik nije želeo da uzme otkaz, pa su ga zalepili za vrata zgrade gradske skupštine, te da Iniciijativa neće odustati od svojih zahteva.
Kada je Mali ušao u zgradu skupštine, građani su počeli da uzvikuju „ubice, ubice“, „koga čuvate“, a posle nekoliko minuta se situacija ipak smirila.
Ispred zgrade su izašli i zaposleni u gradskoj skupštini, od kojih su neki razgovarali sa liderima protesta, dok su im drugi govorili „da ne napadaju policiju“.

Jedan komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN