Vučić danas predstavlja nove mere države u borbi protiv nasilja

VucicU Palati Srbija počeo je sastanak na kome će premijer Aleksandar Vučić i predstavnici resornih ministarstava i nadležnih institucija razgovarati o sistemskim merama u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu. Sastanak, kome pored premijera prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, predstavnici Sigurne ženske kuće i Autonomnog ženskog centra, organizuje se povodom pronalaženja sistemskih mera u borbi protiv različitih vidova nasilja i siledžijstava u porodici i društvu. Nakon sastanka, predviđena je konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene izmene zakonskih rešenja i policijskog pristupa u postupanju u takvim situacijama, navodi se u saopštenju vladine pres službe. Vučić je dodao i da će taj plan predvideti mnogo bolju koordinaciju policije, tužilastva, pravosudnih organa i svih u tom lancu, uključujući i centre za socijalni rad.
Upitan za mišljenje o ponovnom uvođenju smrtne kazne, Vučić je rekao: „Kada bi se država vodila tako kako nekome padne na pamet, to je prosto nemoguće tako“.
Kaže da se postavlja pitanje da li bi smrtna kazna sprečila zločince iz Vratarnice ili Žitišta ili ubicu Tijane Marić da počine zločine kakve su počinili.
– Ja nisam siguran. Postavlja se pitanje da li hoćemo nešto da uradimo da bismo srpečili ili da bismo nasiljem uzvraćali na nasilje – rekao je Vučić pre dva dana.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN