Vučić o Gvantanamu

VucicPremijer u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić kaže da je Srbija na osnovu Ustava, ali i bilaternih odnosa sa SAD, primila dva bivša zatvorenika iz Gvantanama. Danas je najveći problem to da li jedna država koja drži pod video i ostalim vrstama nadzora to može da izdrži ili ne može. Te ljude smo primili po osnovu saradnje sa SAD u skladu sa Ustavom i bilateralnim odnosima sa SAD. A na osnovu kog sporazuma su naši ljudi s oružjem u Libanu ili na Kipru, to niko ne pita“, rekao je Vučić novinarima u Aranđelovcu.

Vučić je kazao da je Nemačka primila pet puta više bivših pritvorenika iz Gvantanama, ali da se tome ne poklanja velika pažnja, kao što je to slučaj u Srbiji.

„Jesmo li deo sveta ili nismo? Srbija će sarađivati sa svima i uraditi ono što je najbolje za nju, a da njeni građani ne snose bilo kakve posledice“, dodao je on.

Premijer je kazao i da „umire od smeha čitajući gluposti po novinama i na televizijama o toj temi“.

Dva bivša pritvorenika iz američkog vojnog zatvora Gvantanamo na Kubi prebačena su u Srbiju, kao deo programa za zatvaranje tog zatvora.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da se Srbija time pridružila grupi od 17 zemalja u Evropi koje su to učinile, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Albanija, Kazahstan, Slovačka, Gruzija, Španija, Nemačka, Belgija, Italija, Švajcarska, Irska, Portugalija, Mađarska, Bugarska, Letonija i Estonija.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN