TV lica

O televiziji TV lica Dozvola Elaborati
Mirko PerovićMirko Perović Rođen 12.08.1987. u Prištini. Prezenter, novinar i voditelj. Novinarstvom je, kao student istorije, počeo da se bavi na televiziji Kopernikus gde je, učeći od najboljih, savladao osnovna i posebna znanja profesije. Uspešno povezuje metode žurnalistike i istorije u cilju istraživanja istine i saopštavanja činjenica.
Ružica SimonovićRužica Simonović Rođena je 25.05 1965. u Kosovskoj Mitrovici. Novinar i autor političke emisije Prizma. Završila je Višu pedagošku školu. Novinarsku karijeru započela je kao radio novinar u Vranju. Sve informacije iz oblasti politike, sudstva i aktivnosti policije, gledaoci saznaju upravo od nje. Zavisnik je, kako kaze, od rada na terenu. Pisanje o životnim ljudskim pričama je, ipak, ono zbog čega je izuzetno poštovana od svojih kolega, ali i kolega konkurentskih televizija.
Ljudmila RistićLjudmila Ristić Rođena je 6.7.1972. u Leskovcu. Završila je Filološki fakultet u Prištini, Odsek za srpski jezik i književnost. Trenutno je na poslediplomskim specijalističkim studijama za terorizam i organizovani kriminal, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Novinarski posao počela u prištinskom Jedinstvu, kao honorarni saradnik. Od 1999.-2005. radila kao novinar-voditelj, zatim kao glavni i odgovorni urednik RTV Oko sokolovo. Interesuje je analitičko i istraživačko novinarstvo, političke teme, ali ne dnevno političke reklame predstavnika vlasti. Osnivač i predsednik NVO Edukacioni forum centar, koja se zalaže pored ostalog, za profesionalizaciju medija i zaposlenih u njima.
Snežana DjordjevićSnežana Đorđević Novinarstvom je počela da se bavi u omladinskoj emisiji Radio Beograda “Niko kao ja“, a kasnije je nastavila na Radio televiziji Srbije u zabavnoj redakciji i Satelitskom programu. Na Trećem kanalu RTS-a je vodila emisije „Pozdrav iz Beograda“ i “Podne popodne”. Pošto joj je radio prva ljubav, nastavila je da radi kao voditelj na poznatim beogradskim radio stanicama, na „Pingvin“, Golf radiju i „City radiju“. Na televiziji Pink je uređivala i vodila autorsku emisiju „Creative“, a na TV Avala je bila deo informativne redakcije. Putopisne reportaže su joj objavljene u Blic-u i magazinu Glorija, a nekoliko godina je pisala za magazin Grazia. Dugogodišnju novinarsku karijeru, nastavila je na televiziji Kopernikus kao novinar, urednik i voditelj. Autor je političke emisije Glasno i jasno. Diplomirala je menadžment masovnih medija i novinarstvo. Završava doktorske studije komunikologije.
Sanja ŠimpragaSanja Šimpraga Rođena je 04.01.1979 u Beogradu. U svet novinarstva kako kaže ušla je slučajno, a ostala namerno. Prva profesionalna iskustva je stekla u Beogradskom programu RTS-a 2000. godine. Sledeća stanice – sportska televizija SOS kanal sa zadatkom vođenja i uređenja sporstkog jutra, ali i izlet u estradne televizijske vode, televizije Svet plus sa zadatkom autora i voditelja turističkog kolaža Koferom u Svet. Kaže da je pelazak na K::CN televiziju za nju novo iskustvo I da je prvi put deo ekipe koja stvara nešto novo, drugačije u Srbiji.
Tamara ĆirovićTamara Velkovski Rođena je 15.12.1983. u Subotici. Po završenom Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za Engleski jezik i književnost, specijalizirala je na Fakultetu političkih nauka, smer Međunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Nakon završenih osnovnih studija radila je kao prevodilac i profesor poslovnog engleskog jezika, a ozbiljnim novinarskim radom počela je da se bavi na Tv Kopernikus. Nakon sticanja iskustva u zabavnom programu, zatim u pripremi priloga za vesti i rada na informativnoj kolažnoj emisiji Aktuelno, trenutno je deo uređivačkog ali i voditeljskog tima Jutarnjeg informativnog programa. Osim rada na televiziji, volontira u humanitarnim organizacijama.
Tamara GeštamovTamara Geštamov Rođena je u Zaječaru 17. januara 1992. godine. U Zaječaru je završila srednju školu, a osnovne studije novinarstva upisuje na Filozofskom fakultetu u Nišu. Prvo novinarsko iskustvo stiče kao novinar, a zatim i kao glavni i odgovorni urednik u Studentskom dnevnom listu i kao novinar u kulturnoj redakciji NTV-a. Na televiziji Kopernikus radi kao novinar, voditelj i prezenter.
Nataša FemićNataša Femić novinar i voditelj. Rođena 27.10.1980. god. u Beogradu gde živi i danas. Završila je Filozofski fakultet u Beogradu – smer socilogija. Pored toga je sertifikovani trener emocionalne pismenosti Psihopolisovog instituta . Novinarstvom se bavi od 2007. godine prvo u štampanim medijima. Član je informativne redakcije televizije Kopernikus od 2011. godine, ali ne krije da je najviše zanimaju psihološke teme i kultura. U slobodno vreme se bavi pisanjem.
Milan StojanovićMilan Stojanović Rođen je u Nišu, 4. jula 1980. godine. Novinar, voditelj i TV autor. Od malena se interesuje za poeziju, prozu i društvena dešavanja. Oprobao se još kao srednjoškolac na jednoj od lokalnih radio stanica, a u profesiju ozbiljno ulazi 2003. godine, kao reporter rubrika kultura i gradska hronika, u tada jedinom dnevnom listu južno od Beograda, Narodnim novinama. Kasnije je bio novinar i urednik kulturne redakcije Regionalnog lista Naše, a od 2007. godine uplovljava u televizijske vode. Na Niškoj televiziji (NTV) osam godina izveštava o svim političkim i društvenim temama i uređuje informativni program. Na Televiziju Kopernikus dolazi 2016. godine, gde radi kao reporter, urednik i voditelj vesti i dnevnika Informer. Trenutno je TV domaćin u popodnevnoj emisiji Srbija On Line sa koleginicom Tamarom Geštamov.
Danijela PerovićDanijela Perović Rođena je 03.09.1985. godine u Beogradu. Novinarstvom je počela da se bavi 2014. godine upravo na televiziji Kopernikus, kao novinar informativne redakcije, gde je jedan od voditelja informativne emisije „Srbija on line“. Inače, po zvanju je profesor španskog jezika i hispanskih književnosti. Završila je Filološku gimnaziju u Beogradu, zatim Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu. Završila je Master iz poslovnog vođenja i upravljanja, reklame, komunikacije i trgovine preko interneta u Madridu, trenutno završava Doktorske studije Komunikologije u Beogradu. Po profesiji je, pored toga što je novinar, i ovlašćeni sudski tumač za španski jezik, sa dugogodišnjim iskustvom u pismenom i usmenom (simultanom i konsekutivnom) prevođenju. Govori španski, engleski, katalonski i italijanski jezik. Član je Udruženja stručnih i naučnih prevodilaca Srbije kao i Udruženja novinara Srbije. Završila je i specijalistički kurs „Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji“.