Veselin Vujović preuzeo Železničar (video)

 

Legendarni rukometaš i trofejni trener Veselin Vujović novi je strateg niškog Železničara, kluba koji sa visokim ambicijama čeka novu sezonu. Svojevremeno najbolji igrač sveta, u trenerskoj karijeri je osvojio više međunarodnih titula i svojim iskustvom sigurno će pomoći ekipi vicešampiona Srbije, koju očekuju nastupi u regionalnoj SEHA ligi i Evropskom kupu.

Vujović je pre dolaska u Niš imao više ponuda, ali se za Železničar opredelio zbog ciljeva koje je uprava kluba uz podršku grada postavila, ali i zbog perspektivne ekipe koja je svoj kvalitet pokazala u prošloj sezoni.

“Navikao sam na ovakve događaje i nemam često tremu, ali do danas nisam bio siguran ni da li sam doneo pravu odluku, pored brojnih ponuda, sve dok mi na naplatnoj rampi čovek koji naplaćuje putarinu nije rekao da je moj dolazak veliki dan za Niš, zbog čega sam osetio blagu tremu”, rekao je Vujović.

Železničar sa novim trenerom odmah kreće sa radom za predstojeću sezonu. Ekipa na pripreme putuje oko 20. jula, najverovatnije na Zlatibor.

“Privukli su me niški rukometaši koji su odigrali sjajnu sezonu i ja ne bih došao da ne verujem da mogu još više i bolje. Održaću sa njima sastanak, gde ću ih upoznati sa velikim radom koji nas očekuje ovog leta”, izjavio je trener Železničara.

foto: RK Železničar

Novi trener niških rukometaša dobio je od kluba dres sa brojem 88, simbolično zato što je u reprezentaciji igrao u broju osam. Veselin Vujović je dres Železničara odmah prosledio Sekciji sportskih novinara koja će organizovati humanitarnu aukciju sa ciljem prikupljanja novca za lečenje kolege Aleksandra Nikolića.