Produžeci, drama, penal lutrija i pobeda Hrvata

Fudbalska reprezentacija Hrvatske kompetirala je listu učenika polufinala Svetskog prvensta. “Vatreni” su do velikog uspeha stigli posle prave drame, produžetka i pobede posle penala nad selekcijom Rusije.

Meč u Sočiju doneo je dupli egal, posle regularnog dela rezultat je glasio 1:1, a posle produžetka 2:2.

Rivalima je ovo bilo drugo vezano izvođenje penala na ovogodišnjem šampionatu, a lutrija je ovog puta bila na strani naših komšija. Precizan udarac Rakitića u petoj serji penala doneo je Hrvatima drugo polufinala na Svetskom prvnestu u istoriji, posle odličnog izdanja u Francuskoj 1998. godine.

Izabranici Zlata Dalića suočili su se sa golom zaostatka i to u jeku inicijative, Igrao se 31. minut kada je Černišev spektakularniom golom podigao domaću publiku na noge. Pritisci Hrvata su se nastavili, pa je radost “zbornaje” trajala svega osam minuta. Mandžikić je sjajno uposlio Kramarića koji je udarcrem glavom vratio meč na početak.

Novo veliko uzbuđenje dogodilo se u 59. minutu, gotovo da svu svi videli loptu u golu posle udarca Perišića međutim, stativa je bila veliki saveznik Rusije.

Hrvati u nastavku nisu uspeli da krunišu inicijativu, ali su nadokandili propušteno u 101. minutu kada je Vida odlično reagovao nakon kornera. Drugi produžetak doneo je potpuno dominaciju Rusije, a dramu je nastavio gol Fernandersa u 115. minutu.

Ipak, odlični deni bek je od junaka postao tragičar svoje ekipe. Promašio je čitav gol u trećoj penal seriji, a Hrvati su do kraja bili nepogrešivi.

Naše komšije su time zakazale polufinalni okršaj sa selekcijom Engleske, koji je na programu 11. jula od 20 sati na “Lužnjikiju”.