Sve što navijači treba da znaju pre puta u Rusiju

foto: FIFA / welcome2018.com

Uoči početka najvećeg sportskog događaja ove godine, poznate su povoljnosti koje će navijači uživati u Rusiji, ali i obaveze koje će imati tokom Svetskog prvenstva.

Agencija AP podseća da je Rusija najveća zemlja sveta i da odlazak sa jednog stadiona na drugi često podrazumeva jako dug put, zbog čega je zemlja domaćin Mundijala obezbedila besplatan železnički prevoz za sve posetioce. Naravno, organizovani su i direktni avionski levoti između gradova domaćina, ali je to ipak skuplja varijanta za prosečnog potrošača. Ljubitelji fudbala koji putuju na Mundijal moraju znati i da će unošenje hrane u Rusiju biti gotovo nemoguća misija, ali i da se turisti mogu suočiti sa neprijatnostima kao što je povremeni nedostatak tople vode u hotelima zbog letnjih remonta, što je u ovoj zemlji česta praksa.

foto: FIFA / welcome2018.com

O bezbednosti posetioca Svetskog prvenstva brinuće policija, bezbedonosne službe, ali čak i tradicionalni Kozaci, koji su dobili svoja zaduženja pred važan sportski događaj. Uoči svetske smotre fudbala domaćini su se suočavali i sa problemima u turističkoj ponudi, pa se tako često dešavalo da hoteli reklamiraju jednu cenu smeštaja, a po dolasku turista svoje usluge naplate skuplje, sa čime se trenutno ubrzano bore nadležne inspekcije. Svi stranci koji posete Rusiju i ne borave u hotelskom smeštaju imaju tri dana od ulaska u zemlju za prijavu mesta boravka u policiji.

Svetsko prvenstvo počinje 14. juna.