Rastavac o igri Kostarikanaca

Jedan od najboljih analitičara u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Srbije Milan Rastavac izneo je par interesantnih detalja vezanih za igru selekciju Kostarike, našeg prvog rivala na Svetskom prvenstvu.

Mladi stateg kaže da glavna opasnost po našu ekipu preti od Marka Urenje i Brajana Ruiza, za kojeg kaže da je mozak igre Kostarikanaca. Rastavac

navodi da Kostarika svojom agresivnošću pokušava da dođe do lopte u prostoru što bliže protvničkom golu, a iz toga proizilaze njihovi napadi preko Urenje i Ruiza. On je ukazao da rival ima jako dobru gustinu u sredini terena, te da su svi slobodni prostori po bočnim pozicijama. Rastavac je dodao da je ključno da iskoristimo kvalitet naših igrača, kaznimo sve slabosti Kostarike i držimo utakmicu pod kontrolom.

Rastavac je na kraju ukazao na problem koji naša selekcija ima godinama unazad na velikim takmičenjima. Bivši strener niškog Radničkog je istako da kvaliteti protivnika jesu stvari koje uzimamo u obzir, ali pre svega da sebi moramo da nametnemo sebe, jer iz istorije znamo da smo mi sebi najveći protivnik.

TV K::CN