Dragan Marković Palma traži hitnu sednicu Vlade

Lider Jedinstvene Srbije zatražio je sazivanje hitne sednice Vlade Srbije zbog blokada puteva širom zemlje.

„To što radi pet-šest ‘opozicionih političara prevaranata’ koji pozivaju građane da blokiraju saobraćajnice širom Srbije zbog cene goriva nije demokratija. To je ugrožavanje života građana Srbije, koji moraju po ovoj vrućini da čekaju u redovima“, navodi se u saopštenju Markovića objavljenom na sajtu Jedinstvene Srbije.
„Tražim od Vlade Srbije hitnu vanrednu sednicu i da obezbedi sigurnost za sve građane i slobodno kretanje svih građana koje je zagarantovano Ustavom Srbije“, istakao je Marković.

Marković u svom saopštenju pita zašto bivši zaštitnik građana Saša Janković nije regaovao kada su u bivšoj vladi akcize povećavane i 100 odsto.

„To mu je bilo u opisu posla, da štiti građane, pa se sad setio cene goriva“, dodaje Marković.

Smatra da je reč o krajnje licemernom ponašanju opozicionih političara, koji, kako je istakao, ponovo u Srbiji prizivaju rumunski ili neki drugi sličan scenario.

„Moje pitanje za Vladu Srbije je da li zna da je u Srbiji već pet dana vanredno stanje zbog blokada saobraćajnica širom zemlje“, napominje se u saopštenju Markovića.

„Vlada Srbije je dužna da obezbedi javni red i mir i slobodu za sve građane i Vlada treba da odbrani građane Srbije i državu od nekolicine neodgovornih opozicionih političara koji imaju par odsto podrške u narodu“, zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

 

Izvor: RTS

TV K::CN