Milojević: Moramo zaboraviti prednost na tabeli, derbi je meč sa puno naboja

foto: FK Crvena zvezda

Bodovna prednost koju ima Crvena zvezda pred “večiti” derbi mora biti zaboravljena, istakao je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Šef stručnog štaba Zvezde, koja u plej-of ulazi sa šest bodova prednosti, otkrio je u najavi utakmice da će svi igrači biti na raspolaganju, da su svi u ekipi vredno i naporno radili, ali da nažalost zbog ograničenog broja neće moći svi da budu upisani u protokol utakmice, iako to zaslužuju. Milojević je derbi opisao kao specijalnu utakmicu sa mnogo naboja, pa je sasvim realno očekivati da će navijači gledati više borbenosti na terenu, a da će taktičko nadmudrivanje verovatno biti u drugom planu.

„Mislim da su sve ekipe koje su se plasirale u plej-of zasluženo tu gde jesu. Tokom prethodnih 30 kola svi smo se borili za početne pozicije onoga što sada sledi. Mi startujemo sa pozicije broj jedan, ali ponašamo se pred ovu utakmicu kao i pred svaku koju smo odigrali do sada. Moji igrači dobro znaju da sada imamo mini-tabelu, prvi deo prvenstva je završen i borimo se za 21 bod. Zanemarili smo tu prednost koju imamo. Obrisano nam je šest bodova, mi smo u glavama obrisali i drugih šest i počinjemo od nule. Svi znamo šta večiti derbi znači klubu, navijačima, samom srpskom fudbalu. Mislim da smo se dobro spremili, i kao što uvek od mene čujete, daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu. Razmišljam samo o svojoj ekipi, ne razmišljam mnogo o Partizanu. Raduje me da su svi igrači trenirali, imao sam ih sve na raspolaganju i posebno sam srećan zbog toga. Volim kad su mi zdravi igrači, kada su orni i veseli i presrećan sam zbog toga. Imam nekih dilema oko tima, odlučiću do sutra ko će igrati“, izjavio je Milojević.

Strategu Zvezde utakmica u subotu biće 50. jubilarna u kojoj vodi ovu ekipu.