Kongres neurohirurga oktobra u Nišu

Kongres neurohirurga na kome će više od 500 predavača iz celog sveta predstaviti nove ideje u oblasti spinalne hirurgije, održava se od 4. do 7. oktobra u Nišu. U svetskim okvirima ovaj kongres predstavlja jedan od četiri najvažnijih sastanaka u oblasti neurohirurgije, pojasnio je predsednik Udruženja neurohirga Srbije Lukas Rasulić.

Međunarodni kongres neurohirurga okupiće najbolje stručnjake iz celog sveta, koji će govoriti o savremenim rešenjima za bolesti kičmenog stuba.

Niška neurohirurgija, veoma je priznata u svetu, kako je rekao profesor Nebojša Stojanović, Niš je upravo iz tog razloga i izabran za domaćina.

Kongres će biti i velika turistička prilika za Niš. Kako je rečeno na sastanku, strani delegati, koji će biti na kongresu, troše više novaca na turizam, nego uobičajeni turisti.

Na kongresu čiji je naziv „Spinalna hirurgija u 21. veku – savremeni stavovi, kontroverze i perspektive“ predavači će biti stručnjaci iz različitih oblasti: neurohirurzi, ortopedi, spinalni hirurzi, reumatolozi i fizijatri.