Premijera predstave za Dan pozorišta u Nišu

Predstava “Ulica usamljenih automobila” rađena po nagrađenom tekstu niškog književnika Zorana Pešića Sigme biće premijerno odigrana u Narodnom pozorištu u Nišu 11. marta, na dan kada niški teatar obeležava 131. godinu postojanja. Rediteljka predstave ističe da je rad na ovoj predstavi bio veliki umetnički izazov jer se bavi apsurdom i smislom ljudskog života.

Niška publika će voleti ovu predstavu jer se svako bar u nekom segmentu može pronaći, objašnjava direktora Narodnog pozorišta. Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je ovo prvi put da se Dan pozorišta u Nišu obeležava tekstom domaćeg dramskog pisca.

Po rečima rediteljke Đurđe Tešić, predstava se bavi slikom budućnosti gde je ljudski život doveden do najnižih poriva. Rad na predstavi kako kaže nije bio lak zadak jer je reč o apsurdu u umetničkom i žanrovskom smislu.

“ Zuji nam u ušima elektronska tišina, čuje se vrum crnih limuzina. Ljubav je uvek negde drugde. Dakle, reč je onama”, navodi pisac u opisu ove predstave.

Predstava “Ulica usamljenih automobila” biće premijerno odigrana 11. marta na Dan pozorišta. Ovaj komad označiće i početak martovskog repertoara niškog Narodnog pozorišta.