Film Oblik vode osvojio američku nagradu DGA

Film „The Shape of Water“ (Oblik vode) meksičkog reditelja Giljerma Del Toroa osvojio je nagradu Američkog udruženja reditelja (Directors Guild of America DGA), a ostvarenje je favorit za prestižnog Oskara sa najviše, ukupno 13 nominacija.

Film je dobio i nagradu Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America PGA), što je dobar pokazatelj da bi mogao da osvoji Oskara u kategoriji naboljeg filma.

„Oblik vode“ je izmedju ostalog dobio nominacije za najbolju glumicu, najbolju mušku i žensku sporednu ulogu, režiju, scenario, originalnu muziku i najbolju fotografiju.

Dodela nagrada DGA u Los Andjelesu obeležena je raspravom o holivudskom skandalu seksualnog uznemiravanja producenta Harvija Vajnstajna.

Poslednja u nizu žena koje su optužile Vajnstajna je čuvena glumica Uma Turman. Muza reditelja Kventina Tarantina rekla je da ju je Vajnstajn seksualno napao 1994. godine u jednom londonskom hotelu.

Nagrade američkog Udruženja producenata (Producers Guild of America PGA), američkog Udruženja reditelja (Directors Guild of America DGA) kao i Zlatni globus inače su pouzdani pokazatelji ko bi mogao da osvoji prestižnog Oskara.

Beta