Novak nestrpljiv i srećan zbog povratka takmičenju

foto: fonet

Novak Đoković još uvek nije u potpunosti spreman, ali je ipak presrećan zato što se na Australijan openu posle šest meseci odsustva vraća teniskim takmičenjima. Najbolji srpski igrač otkrio je na konferenciji za medije u Melburnu da je situacija sa povređenim laktom iz dana u dan sve bolja i da mu je drago što je ponovo na ovom turniru.

Novak je podsetio da je ovo bila njegova najduža pauza i rekao da mu je nedostajalo da se takmiči na velikim turnirima. On je još naveo da je poslednjih šest meseci imao dosta vremena da se posveti porodici, odmori i osveži um i da je sada spreman za tenis. „Strast prema tenisu i stara vatra ponovo gori u meni“, rekao je Đoković okupljenim novinarima uoči početka Otvorenog prvenstva Australije. Iako nije govorio o detaljima povrede lakta, naš teniser je rekao da operacija nije dolazila u obzir i da je sada spreman da igra, iako još uvek nije potpuno oporavljen.

Novak Đoković je posle šestomesečne pauze 14. igrač na svetskoj rang listi. Na startu turnira u Melburnu igraće sa Amerikancem Donaldom Jangom. Meč je u noći između nedelje i ponedeljka.

TV K::CN