Niš domaćin takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“

Grad Niš biće domaćin ovogodišnjeg finala manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ na kojoj će učestvovati deca iz 22 grada, a koja će biti održana juna meseca u hali Čair. Ugovor o saradnji u Gradskoj kući potpisali su gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor muzičkog takmičenja Igor Karadarević.

Nis će, kao pobednik prošlogodišnjeg takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ biti domaćin manifestacije, a 20 ambasada zemalja Evrope je podrška ovom projektu. Za niske djake audicija ce biti odrzana 13. februara.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ namenjena je skolskoj deci i osmišljena je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja.