Premijeri Grčke, Bugarske i Rumunije stigli u Beograd

U Beograd su stigli premijeri Grčke, Bugarske i Rumunije, Aleksis Cipras, Bojko Borisov i Mihaj Tudose, na treći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji im je priredio večeru u Vili „Mir“.

Uz predsednika Vučića, goste je dočekala i predsednica Vlade Ana Brnabić. Vučić je premiejrima uručio i prigodne poklone.

Nakon sastanka predstavnika Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije koji će se održati sutra, uslediće konferencija za novinare na kojoj će se obratiti predsednik Srbije i trojica premijera.

Prethodni sastanak održan je u Bugarskoj, u Varni, početkom oktobra, a teme razgovora bile su unapređenje saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona.

Jedna od tema bila je i gasna interkonekcije Srbije i Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da je za Srbiju važna interkonekcijska veza sa Bugarskom i da je tu najveći deo priprema obavljen, kao i da očekuje realizaciju u što skorijem roku.

„Istovremeno, razgovarali smo o politici. Srbija se nalazi na evropskom putu i ja sam zahvalan i Bugarskoj, i Rumuniji, i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na tom evropskom putu. Jedini sam ovde koji predstavlja zemlju koja nije članica EU. Mislim da zajedno možemo mnogo toga da uradimo bolje za naše građane, za životni standard da EU bude rasterećenija i da ima manje problema nego što ima danas“, rekao je Vučić nakon sastanka u Varni.