Muzej savremene umetnosti posetilo 40 hiljada građana

Za prvih sedam dana od otvaranja Muzej savremene umetnosti posetilo je 39.854 posetilaca, što je, kako navode iz rukovodstva, premašilo sva očekivanja. Besplatan ulaz do ponedeljka.

Muzej savremene umetnosti je u prvih sedam dana od otvaranja radio 24 sata, a kao znak zahvalnosti za sve posetioce uprava je odlučila da produži besplatan ulaz u muzej do ponedeljka, 30. oktobra, rečeno je na konferenciji za novinare.

„Juče je bio rekordan dan, muzej je posetilo 9.776 ljudi, a tokom najposećenije noći muzej je posetilo 1.500 ljudi u periodu od ponoći do osam ujutru. Mi i dalje sabiramo utiske i do kraja nedelje produžavamo besplatno posećivanje muzeja uz radno vreme od 10 do 18, jer je to publika zaslužila“, rekao je v. d. direktora Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada na konferenciji za novinare.

Od ponedeljka, ulaz će biti naplaćivan 300 dinara, dok će za studente, srednjoškolace, osnovce i penzionere ulaz biti 150 dinara, a za grupne posete 200 dinara.

Muzej će po regularnom radnom vremenu raditi od 10 do 18 sati, četvrtkom od 10 do 22 sata, dok će utorkom biti zatvoren.