Ministar: Niš će dobiti koncertnu dvoranu

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je danas na javnoj raspravi o Strategiji kulture Srbije da bi u Nišu u narednih pet godina trebalo da bude izgradjena koncertna dvorana sa 1.000 do 1.200 mesta i površine nekoliko hiljada kvadrata.

„Pored koncertne dvorane u tom objektu bi se nalazila i pozorišna scena i galerija u prizemlju“, rekao je Vukosavljević na skupu na kojem predstavljen Predlog strategije razvoja kulture Srbije za period od 2017. do 2027. godine.

Vukosavljević je rekao da izgradnja koncertne dvorane predstavlja kapitalni projekat koji će Ministarstvo kulture realizovati zajedno sa lokalnom samoupravom.

Osim koncertne dvorane, Strategijom razvoja kulture predvidjamo konačno rešavanje pitanja arheološkog nalazišta Medijana„, rekao je Vukosavljević.

On je istakao da Strategija predvidja da Ministarstvo kulture i ubuduće finansira tradicionalne manifestacije u Nišu, poput Filmskih susreta i džez festivala „Nišvil“.

Ministarstvo kulture i informisanja već pruža podršku tim tradicionalnim manifestacijama i podrška će rasti u skladu sa rastom njihovog kvaliteta„, rekao je Vukosavljević.

Prema njegovim rečima, Strategija razvoja kulture koja će se uskoro naći pred poslanicima u Narodnoj skupštini predstavlja konsolidovanu strategiju kakvu Srbija nikada do sada nije imala.