Vučić sa Monikom Beluči

Italijansku filmsku divu Moniku Beluči i slavnog srpskog reditelja Emira Kusturicu primio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, u zgradi Vlade Srbije.

Premijer Vučić je zahvalio italijanskoj glumici na tome što je svojim radom učinila mnogo na promociji Srbije i srpske kulture.Susretu Vučića i Belučijeve prisustvovali su reditelj Emir Kusturica i ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco.Kako se precizira u saopštenju, premijer Vučić je zahvalio Belučijevoj što je svojim radom učinila mnogo na promociji Srbije i srpske kulture kroz filmsku umetnost i putem projekata koje je sa Kusturicom uradila u regionu.

Belučijeva je rekla da je za nju veoma važan rad sa rediteljima iz drugih zemalja i upoznavanje drugih kultura. „U ovom filmu čak glumim na srpskom jeziku, i to je neverovatno iskustvo, koje sam stekla u vašoj zemlji“, istakla je.

Tokom susreta, italijanski ambasador Đuzepe Manco uručio je režiseru Emiru Kusturici odlikovanje Nosilac ordena Italijanske zvezde, koje dodeljuje predsednik Republike Italije. U obrazloženju za dodelu ordena se navodi da je Kusturica povezan sa kulturom Italije i da smatra italijanski film svojim uzorom – ulicama i mestima u Drvengradu dao je imena velikana italijanske kinematografije, pre svega Felinija, dok italijanski filmovi uvek zauzimaju važno mesto u programu njegovog festivala „Kustendorf“.

Monika Beluči je od premijera dobila poklon korpu u kojoj su se nalazili blagi ajvar, džem od maline, liker od šljiva, slatko od borovnice, kao i knjiga sa ilustracijama Srbije.