U toku 11. Leskovački karneval

karnevalNa ovogodišnjoj manifestaciji „Leskovački karneval“, koja traje od 6. do 9. jula, više je od 2.000 učesnika iz Srbije i zemalja iz okruženja. Centralni događaj je u subotu, sa međunarodnom povorkom od 30 grupa, koja će prodefilovati centrom grada u raskošnim karnevalskim kostimima. Manifestacija se odvija na Bulevaru oslobođenja, koji je zbog bezbednosti zatvoren za saobraćaj.

Drugi dan 11-og „Leskovačkog karnevala“ obeležilo je otvaranje izložbe karikatura Kirila Manova iz Bugarske, nastup plesne grupe „Step by step“, karneval kućnih ljubimaca, veliki dečji maskenbal, koncert vokalnog sastava ‘’Libero’’ i grupe ‘’Neighbors’’.

Menadžer karnevala i predsednik Asocijacije karnevalskih gradova za Srbiju, Miroljub Radivojević, kaže da su karnevali jedna od najatraktivnijih i najprofitabilnijih manifestacija i da su Leskovčani prepoznali u njima interesantan način zabave.

Manifestacije koje predstoje narednih dana su: karneval frizura, festival vatre, karneval malih umetnika, festival uličnih zabavljača, karnevalski korzo, marš leskovačkih mažoretkinja i koncert brazilske sambe u izvođenju “Mantock dance internacional” iz Novog Sada.

Iako je Karneval ove godine kraći za jedan dan, zbog, kako tvrde organizatori, štednje, u Leskovac dolaze grupe iz Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Republike Srpske. Centralni događaj karnevala je u subotu, te organizatori tada najavljuju najbolji provod. Ovu manifestaciju finansira lokalna samouprava sa 4,3 miliona dinara.