Sve je sprmno za Nišvil džez festival

NisvilSve je spremno za Nišvil džez festival koji će se održati od 11. do 14. avgusta u Nišu. Organizatori najavljuju spektakl. Na 11 stejdževa ljubitelji džeza moći će da prate 110 koncerata na kojima će učestvovati 660 izvođača iz celog sveta.

Organizatori Nišvila, dve nedelje pre početka ovog festivala, najavljuju najbogatiji program do sada, a zvezda Festivala biće soul pevačica Džoš Stoun pevaće poslednje večeri 14. avgusta.

I ove godine o redu će brinuti volonteri iz celog sveta. Da je reč o prestižnom festivalu najbolje govori podatak o velikom broju zainteresovanih volontera iz celog sveta.

Iako je ovo jedan od najboljih niških brendova, problemi sa finansijama, prema rečima organizatora, ni ove godine ne izostaju. Direktor Nišvila Ivan Blagojević ističe da osim Grada niko drugi ne prepoznaje kvalitet i potencijale jedinstvenog kulturnog događaja u Srbiji.

– Naš najznačajniji partner nam je Grad Niš koji ove godine tačno i precizno ispunjava svoje obaveze. Nekome će 20 miliona zvučati kao ogroman iznos, ali to nije dovoljno da pokrije troškove Festivala – kaže Blagojević.
Ministarstvo kulture je za ovogodišnji Nišvil izdvojilo 1.200.000 dinara, a Ministarstvo turizma 3 puta više, dok je Ministarstvo sporta sa preko 600 hiljada dinara podržalo program volontera.