Otvaranje izložbe „Rock legends“

slike rokIzložba slika “Rock Legends” mlade niške umetnice Marije Živanović otvorena je danas u Galeriji Niškog kulturnog centra. Izložba se sastoji od 10 portreta najpoznatijih rok legendi, a svi zainteresovani moći će da posete izložbu do 8. avgusta u periodu od 8 do 16 sati.

Autorka izložbe “Rock Legends” kaže da je ljubitelj rok muzike i da je ta vrsta muzike pokreće i inspiriše od malih nogu. Ona dodaje da svako treba da sledi svoj unutrašnji glas i da kada se rodite sa slikarskim darom, teško je biti nešto drugo. Marija ističe da je slikanju posvetila život i 10 godina školovanja i da joj ova izložba mnogo znači.

Urednik likovnog programa Niškog kulturnog centra, Nikola Milovanović, ističe da Živanovićeva ima snažnu kreativnu energiju i da je njena izložba jedna od kvalitetnijih izložbi umetnika mlađe generacije. Umetnica je, kako kaže, istančanog senzibiliteta, koja kombinuje više umetničkih tehnika.

Marija je rođena u Nišu, 28.01.1985.godine. Završila je u rodnom gradu Srednju umetničku školu, a zatim i Fakultet umetnosti, gde je postala Master slikarstva u klasi profesora Đure Radonjića. Ovo je njena druga samostalna izlozba. Ranije je učestvovala na više kolektivnih izložbi.