Mozaici otvoreni za javnost

Medijana nalayisteMozaike u arheološkom nalazištu Medijana u Nišu, koji do sada nisu bili dostupni javnosti, svi posetioci će moći da vide od danas. Mozaici iz vremena Konstatina Velikog prostiru se na 1000 metara kvadratnih, a kako kaže direktor Tirističke organizacije Uroš Parlić otvaranje ovog nalazišta u celosti, obogatiće turističku ponudu grada na Nišavi.

Arheološki lokalitet Medijana od nedavno je delimično otvoren za posetioce. Mozaike, koje nisu mogli da vide jer su radovi na njihovoj konzervaciji i restauraciji bili u toku, od sada su dostupni svim posetiocima.

Otvaranjem ovog arheološkog lokaliteta turistička ponuda grada Niša biće kvalitetnija i sadržajnija, dodao je direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.

Mozaike će posetioce moći da vide do kraja oktobra, a nakon toga će stručnjaci doneti odluku da li će mozaici moći da se vide i tokom zimskih meseci.

Radovi na Medijani je trebalo da budu završeni pre 2013. godine, kada se obeležavalo 1.700 godina od Milanskog edikta, ali se to nije desilo zbog problema sa novcem.

Radno vreme Arheološkog parka Medijana je od 10 do 18 sati.