Otvorena izložba „Pogled na Mađarsku“ u Nišu

SLIKA ZA SAJT MADJARSKAIzložba “Pogled na Mađarsku”, koja je otvorena danas u Oficirskom domu u Nišu, pruža posetiocima priliku da se, kako kaže gradonacelnik Niša, Zoran Perišić, upoznaju sa istorijom, kulturom, obicajima i tradicijom Mađarske. Izložbu je otvorio ambasador Republike Mađarske u Srbiji, Atila Pinter.

Izložba “Pogled na Mađarsku” je, posle “Mostova Budimpešte” pre 2 godine, druga po redu izložba Republike Mađarske u Nišu. Prijateljstvo između naše dve zemlje je, kako vreme prolazi, sve čvršće, istakao je ambasador Republike Mađarske u Srbiji, Atila Pinter i dodao da Srbija nisu samo Beograd i Vojvodina, već da će od sada više pažnje da se pridaje južnoj Srbiji.

Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, izrazio je veliko zadovoljstvo što je danas ugostio ambasadora Mađarske. On kaže da u međusobnoj saradnji između ove dve zemlje ima prostora za uspostavljanje boljih veza u svim sferama društva, posebno u omladinskom sportu, kulturi, ali i privredi.

Saradnja između Mađarske i Srbije na ekonomskom planu prošle godine dostigla cifru od milijardu i 8 stotina miliona dolara. Ova izložba predstavlja samo delić onoga sto Mađarska može da nam ponudi i poziva građane Niša da posete izložbu u Oficirskom domu.