Festival Nifest 2016

Festival Nifest 2016 stripOvogodišnji Niški festival stripa – Nifest otvoren je pod pokroviteljstvom GO Pantelej i trajaće do 8. maja na prostoru Niškog sajmišta. Na festivalu će svoje radove predstaviti 15-ak autora iz Srbije i Francuske. Nifest je svečano otvoren izložbom originalnih radova strip autora Željka Paheka u Galeriji Niškog kulturnog centra.

Ovogodišnji Niški festival stripa uključuje veliki broj pratećih dešavanja kao što su prezentacije najvrednijih strip izdanja poznatih autora, tematske tribine i predavanja, okrugli stolovi i radionice koje su namenjene učenicima Osnovnih škola na teritoriji GO Pantelej i studentima fakulteta umetnosti u Nišu.

Pored Paheka i Dragana Lazarevića, na Nifestu će se predstaviti i Vladimir Vesović, Đorđe Lobačev, Dragoš Jovanović, Jovan Gvero, Branislav Miltojević.

Gradska opština Pantelej je u saradnji sa Udruženjem ljubitelja stripa “Branko Plavšić” i uz tehničku podršku JKP Tržnica organizovala treću po redu međunarodnu manifestaciju NIFEST u Nišu. Predsednik GO Pantelej ističe da će nastaviti i u budućnosti da pomažu kulturne događaje kao i da se nadaju da će Nifest postati javna gradska manifestacija.