O televiziji TV lica Dozvola Elaborati
Vanja JanačkovićVanja Janačković Rođena je 09.11. 1977. u Prokuplju. Završila je Fakultet političkih nauka. Uradila je nekoliko istraživačkih radova za potrebe fakulteta. Posle višegodisnjeg novinarskog rada na medijima u Beogradu i Nišu, dokazuje se kao glavni i odgovorni urednik jedne od najgledanijih televizija u zemlji, TV K::CN.
Ružica SimonovićRužica Simonović Rođena je 25.05 1965. u Kosovskoj Mitrovici. Novinar i autor političke emisije Prizma. Završila je Višu pedagošku školu. Novinarsku karijeru započela je kao radio novinar u Vranju. Sve informacije iz oblasti politike, sudstva i aktivnosti policije, gledaoci saznaju upravo od nje. Zavisnik je, kako kaze, od rada na terenu. Pisanje o životnim ljudskim pričama je, ipak, ono zbog čega je izuzetno poštovana od svojih kolega, ali i kolega konkurentskih televizija.
Ljudmila RistićLjudmila Ristić Rođena je 6.7.1972. u Leskovcu. Završila je Filološki fakultet u Prištini, Odsek za srpski jezik i književnost. Trenutno je na poslediplomskim specijalističkim studijama za terorizam i organizovani kriminal, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Novinarski posao počela u prištinskom Jedinstvu, kao honorarni saradnik. Od 1999.-2005. radila kao novinar-voditelj, zatim kao glavni i odgovorni urednik RTV Oko sokolovo. Interesuje je analitičko i istraživačko novinarstvo, političke teme, ali ne dnevno političke reklame predstavnika vlasti. Osnivač i predsednik NVO Edukacioni forum centar, koja se zalaže pored ostalog, za profesionalizaciju medija i zaposlenih u njima.
Mirko PerovićMirko Perović Rođen 12.08.1987. u Prištini. Prezenter, novinar i voditelj. Novinarstvom je, kao student istorije, počeo da se bavi na televiziji Kopernikus gde je, učeći od najboljih, savladao osnovna i posebna znanja profesije. Uspešno povezuje metode žurnalistike i istorije u cilju istraživanja istine i saopštavanja činjenica.
Sanja ŠimpragaSanja Šimpraga Rođena je 04.01.1979 u Beogradu. U svet novinarstva kako kaže ušla je slučajno, a ostala namerno. Prva profesionalna iskustva je stekla u Beogradskom programu RTS-a 2000. godine. Sledeća stanice – sportska televizija SOS kanal sa zadatkom vođenja i uređenja sporstkog jutra, ali i izlet u estradne televizijske vode, televizije Svet plus sa zadatkom autora i voditelja turističkog kolaža Koferom u Svet. Kaže da je pelazak na K::CN televiziju za nju novo iskustvo I da je prvi put deo ekipe koja stvara nešto novo, drugačije u Srbiji.
Tamara ĆirovićTamara Velkovski Rođena je 15.12.1983. u Subotici. Po završenom Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na katedri za Engleski jezik i književnost, specijalizirala je na Fakultetu političkih nauka, smer Međunarodno humanitarno pravo i pravo ljudskih prava. Nakon završenih osnovnih studija radila je kao prevodilac i profesor poslovnog engleskog jezika, a ozbiljnim novinarskim radom počela je da se bavi na Tv Kopernikus. Nakon sticanja iskustva u zabavnom programu, zatim u pripremi priloga za vesti i rada na informativnoj kolažnoj emisiji Aktuelno, trenutno je deo uređivačkog ali i voditeljskog tima Jutarnjeg informativnog programa. Osim rada na televiziji, volontira u humanitarnim organizacijama.
Tamara GeštamovTamara Geštamov Rođena je u Zaječaru 17. januara 1992. godine. U Zaječaru je završila srednju školu, a osnovne studije novinarstva upisuje na Filozofskom fakultetu u Nišu. Prvo novinarsko iskustvo stiče kao novinar, a zatim i kao glavni i odgovorni urednik u Studentskom dnevnom listu i kao novinar u kulturnoj redakciji NTV-a. Na televiziji Kopernikus radi kao novinar, voditelj i prezenter.
Jovana CvetkovićJovana Cvetković Rođena je 25. jula 1991. godine u Nišu. Student je osnovnih studija Pravnog fakulteta i Filozofskog fakulteta na departmanu za novinarstvo u Nišu. Još u osnovnoj školi prepoznaje problem rodne, rasne i verske netolerancije i učestvuje u projektu „Škole mira“ u Kanadi kao mladi novinar. Pohađala je razne seminare o ljudskim pravima kao što je „Human Rights Defenders- Next Generation“. Televizijskim novinarstvom počela je da se bavi kao saradnik na TV Zona +. Na TV Kopernikus radi kao novinar i prezenter. Volela bi da kroz novinarstvo da svoj doprinos u borbi za ljudska prava.