Vučić sa strankama o vladi

Vucic LjigPredsednik SNS-a i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeće danas konsultacije o vladi, najpre sa predstavnicima SPS i Jedinstvene Srbije.Vučić će, kako je navedeno u saopštenju SNS-a, sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Konsultacije sa SPS biće održane u Domu Narodne skupštine u 14 sati, a sat kasnije Vučić će se sastati sa predstavnicima SRS-a. Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da će, po odluci kolegijuma stranke, on predstavljati stranku na tim konsultacijama.

U 16 sati Vučić će obaviti konsultacije s predstavnicima pokreta „Dosta je bilo“.

On će potom, u 17 sati, obaviti razgovor sa predstavnicima izborne liste LDP-LSV-SDS, a u 18 sati sa predstavnicima pokreta Dveri.

Odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da lidera SNS-a Aleksandra Vučića predloži kao kandidata za predsednika vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku 4. juna i biće dostavljena Skupštini Srbije.

U obrazloženju odluke, koju je predsednik Nikolić potpisao 2. juna, stoji da Vučić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, te da ga je uverio da može da obezbedi izbor vlade.

Vučić je ranije najavio da bi Vlada Srbije trebalo da bude formirana do 16. juna.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN