“Pozorišne čarolije” predškolske ustanove Pčelica

pozorišne čarolijeU Nišu je u okviru „Dana pčelice“ održana manifestacija „Pozorišne čarolije“. Oko 300 mališana iz 3 vrtića predškolske ustanove Pčelica odigralo je 3 predstave: Korpar, Abadžije i terzije i Bombondžija.

Manifestacija “Pozorišne čarolije” pružila je mogućnost mališanima predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu da se oprobaju u glumačkim vodama, i to vrtić Bubamara u predstavi Korpar, vrtić Panda u predstavi Abadžije i Terzije i vrtić Plavi čuperak u predstavi Bombondžija. Deca su bila veoma uzbuđena što nastupaju pred svojim roditeljima, ali i koncentrisana da se predstave u što boljem svetlu jer su bili pod budnim okom žirija.

Glumac i umetnički direktor Lutka scene ,,Pepino”, Boban Jovanović, ističe da je bilo teško odabrati pobednika, ali da se najbolji uvek istakne, i nije pristalica priče važno je učestvovati, već potruditi se da budeš najbolji. Manifestacija je bila takmičarskog karaktera, ali je žiri odlučio da proglašenje pobednika ostavi za sutra i da je najpravednije da tu odluku prvo čuju deca. Članovi žirija su, pored Jovanovića, bili pesnik Rusomir Arsić i pomoćnik direktora predškolske ustanove “Pčelica” Ivan Todorov.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN