„Ne vidim ozbiljne argumente za koaliciju sa SPS“

StefanovicPotpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović uveren je da je apsolutna većina članova Predsedništa te stranke protiv ulaska socijalista u Vladu, prenosi Tanjug.

 

 

„To nije želja da SNS ima neko ministarsko mesto više ili više učešća u vlasti, već reakcija na ponašanje ljudi iz rukovodstva SPS-a u prethodnom periodu“, rekao je Stefanović Tanjugu.

Iako su, tvrdi, Dačić i „neki drugi“ potuno sigurni da će ih Vučić pozvati u sledeću vladu, Stefanović smatra da to nije izvesno.

Podseća da će u petak biti sednica Predsedništva SNS, a u subotu i Skupština stranke.

„Sačekaćemo da vidimo šta će biti Vučićev predlog. U svakom slučaju očekujem da čujem ozbiljne argumente, a danas ih ne vidim, od svakoga ko bude predlagao koaliciju sa SPS“, naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, kad god je bilo teško i kada su se donosile odluke koje ne donose političke poene, socijalisti su ćutali i nisu se oglašavali kada je bila neka kriza, već su puštali da teret sami nose Aleksandar Vučić i SNS.

Dodaje da „posebno poglavlje“ u odnosima naprednjaka i socijalista predstavljaju i česti neskriveni napadi na Vučića, politiku koju predstavlja, ali i stranku.

„Od stalne kuknjave da su marginalizovani, preko samosažaljenja i otvorenog suprotstavljanja reformskim odlukama, pa do skandiranja ‘Vučiću pederu’, izgleda da nisu uspeli da primete da im je isti taj Vučić pružio ruku i onda kada nisu bili potrebni ni za kakvu većinu, baš kao ni danas i da su dobili mnogo više uticaja i vlasti nego što predstavlja podrška koju su dobili na izborima“, rekao je Stefanović.

Stefanović dodaje da je bolje da Vlada traje koliko god da traje, a da u njoj svi budu jedinstveni, nego da imamo Vladu u kojoj će neki partneri gledati isključivo sopstveni interes i čekati druge okolnosti da promene stranu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN