Nikolić: Ulaganje u znanje i nauku od presudnog značaja

Tomislav NikolicPredsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je, na svečanosti povodom 40 godina od osnivanja Univerziteta u Kragujevcu, da je neumorno ulaganje države u znanje i razvoj nauke od presudnog značaja da se ne izgubi korak sa razvijenim svetom, da se strateški planira razvoj države i da se ostvaruju nacionalni interesi.

Tomislav Nikolić je ocenio da je izuzetno dragoceno što je okosnica budućeg razvoja Univerziteta u Kragujevcu izgradnja Centra izvrsnosti, koji će povezivati ne samo različite naučne discipline, već i istraživače, institucije, odnosno ogroman deo sveukupne naučne zajednice Srbije.

Prema njegovim rečima, u toku je revitalizacija i adaptacija „Kneževog arsenala“, za potrebe Filološko-umetničkog fakulteta. Nikolić je rekao da će taj deo starog kragujevačkog jezgra postati „parkiralište“ ne samo studenata i profesora, već i umetnika i uopšte svih koji se bave humanističkim naukama širom Srbije, regiona i sveta.

Predsednik Srbije je poručio studentima da čuvaju i razvijaju intelektualnu radoznalost, da budu neumorni u sticanju znanja i da ne zaborave pouku prvog rektora, Atanasija Nikolića, da „u sistemu vrednosti među prvima budu čovekoljublje, dobrota i lepota“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN