Na snazi crveni meteo alarm, na planinama sneg

Zbog padavina Hidrometeorološki zavod je objavio crveni meteoalarm za teritoriju zapadne Srbije, Šumadije i istočne Srbije. Narandžasti meteoalarm je na snazi u Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji i na Kosmetu, dok je ostatak Srbije pod žutim meteoalarmom.

Zabelelo se i u Ivanjici. Zbog snega koji je u višim planinskim predelima Ivanjice dostigao preko 20 centimetara saobraćaj je obustavljen na putevima Ivanjica – Golijska reka i Preko brdo – Odvraćenica. Snežni nanosi uslovili su otežan saobraćaj na državnom putu Divljaka-Ivanjica-Gajićevina, kao i na potezu Buk-Slatina. Otežan je saobraćaj na kružnom toku Prilike-Jasenovo kao i na državnom putu Kumanica-Gledjica.

Težak i mokar sneg izazvao je probleme u napajanju električnom energijom pa je bez struje deo Erčega, Smiljevac, Kovilje, Šančevi…

Kišu koja je tokom noći počela da pada u tri opštine Polimske doline u višim predelima tokom jutarnjih časovima zamenio je sneg. Na Zlataru ga ima oko 10 centimetara, dok u brdima iznad Priboja i Prijepolja visina belog pokrivača iznosi pet centimetara, a u Novoj Varoši zabeleo se i centar grada.

Svi putni pravcu na područiju ove opštine prohodni su, sneg nije doneo veće nevolje žiteljima.

Sneg do juče pada i na Kopaoniku, gde je do osam sati jutros, kada je bilo prvo merenje, visina snežnog pokrivača dostigla 17 centimetara. Sneg sada umereno pada i procenjuje se da će negde do 14 sati visina snega iznositi oko 20 do 25 centimatara.

Osim Kopaonika, na području Sjenice i Tutina takođe pada sneg, pa je zbog toga, kao i poledice koja se može javiti u jutarnjim i večernjim satima, na ovim putevima obavezna zimska oprema, saopštio je danas AMSS.

U saopštenju se navodi da je vožnja na putevima u Srbiji usporena zbog kiše koja i dalje pada u većini krajeva zemlje. Mogući su povremeni zastoji u saobraćaj, a veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja dodatnu opasnost na deonicama gde ima rupa ili drugih oštećenja jer su popunjena vodom pa se ne vide.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN