Vulin odgovorio Skotu: Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM?

Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda – kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skata.

 

 

 

 

 

Američki ambasador podelio je danas na svom tviter profilu tekst „Vašington post“-a sa naslovom „Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca“ i napisao da „meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom“.

Tekst se bavi govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da su svi koji su branili Srbiju „najhrabriji među hrabrima“, misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

Srbija nije izazvala ratove i Srbija ne treba da se stidi onih koji su je branili – kaže ministar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD.

Čudi me da ambasador ne vidi mogućnost podrivanja imidža i pretnju odnosima u tome što je Haški optuženik Ante Gotovina savetnik u Vladi Hrvatske ili u oslobađanju Orića – primećuje Vulin.

Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda. Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM? Ne znam vojsku koja bi se odrekla i postidela generala Lazarevića, a ja sigurno neću. I kao što već nedeljama možemo da vidimo po medijiskim napadima na mene, ja sam spreman da platim cenu za to – zaključio je ministar Vulin.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN