Vučić u Novom Pazaru: Radim u interesu svih; Erdogan: Čuvaćemo prijateljstvo

Nastavićemo da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i ne postoji ništa važnije od toga, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Novom Pazaru tokom zajedničkog obraćanja sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Dodao je da je radio u interesu svih građana Srbije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Erdogan je poručio da želi da u Srbiji vladaju jedinstvo i sloga. Istakao je poseban odnos prema regiji Sandžaku uz reči: „vaša sreća je i naša sreća, vaš bol je i naš bol“.

„Znam ja da ovde neću biti pozdravljen ni upola kao Redžep Tajip Erdogan, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da mogu da izađem pred vas i da kažem da sam radio i radim najbolje što mogu i što umem u vašem interesu i interesu svih građana Srbije, bez obzira na veru i nacionalnu pripadnost“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zahvalio je Erdoganu što misli na stanovnike koji ovde žive i „želi da pomogne koliko i mi želimo i hoćemo“.

„Naš je posao da radimo koliko možemo i razvijamo sve delove Srbije i da ulažemo sve više novca“ rekao je predsednik i najavio projekat izgradnje puta Požega – Boljare.

Želja je, kaže, da se ovaj kraj spoji i sa Beogradom i Sarajevom i Podgoricom.

 

„Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, vrtiće i škole i to ćemo nastaviti da radimo i ne postoji ništa važnije od toga“, poručio je srpski predsednik.

„Živelo srpsko-tursko prijateljstvo. Živela Srbija“, pozdravio je Vučić Novopazarce.

Erdogan: Čuvaćemo naše prijateljstvo 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima.

„Čuvaćemo naše prijateljstvo“, poručio je Erdogan, koji je na ovacije Novopazaraca odgovorio tako što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stegao i visoko podigao ruku.

 

„Nadam se da nas nacije neće odvajati već da će nas Srbija spajati“, rekao je turski predsednik.

On je rekao da je Sandžak, kako je nazvao Rašku oblast, jedan od najbitnijih mostova koji povezuje državljane Turske poreklom iz Sandžaka i bošnjačku manjinu u Srbiji.

„Ova jaka veza pozitivno se odrazila i na razvoj naših bilateralnih odnosa“, rekao je Erdogan i podsetio na pesmu „kad pogledam sa bedema vidim divan grad…. „.

„Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad, njega krase manastir Sopoćani i stara tvrđava, a najlepša je Altun-alem džamija“, primetio je Erdogan.

Radićemo, dodao je, na povećanju prosperiteta Srbije i Novom Pazaru kao važnom delu ove zemlje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN