Vlada formira radnu grupu za dijalog o Kosovu

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će Vlada Srbije vrlo brzo izabrati radnu grupu koja će biti zadužena za logističku podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Premijerka Brnabić je novinarima u Palati Srbija rekla da se čekaju još mišljenja resornih ministarstava i da bi to pitanje na dnevnom redu Vlade Srbije moglo da se nađe u petak, ili naredne sedmice.

Premijerka je rekla i da na današnjem sastanku Saveta nacionalnih manjina nije bilo reči o poruci iz Prištine da bi Albanci s juga Srbije mogli da dobiju kosovski pasoš i državljanstvo, jer, kako je objasnila takva ideja nije u skladu s Ustavom Srbije.

A povodom izjave da Preševska dolina traži ujedinjenje s Kosovom po ugledu na Kataloniju, premijerka je rekla da to nije „otvoreno za debatu“.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je ranije da bi Albanci koji žive u opštinama na jugu Srbije mogli da dobiju kosovski pasoš i državljanstvo, a predsendik Srbije Aleksandar Vučić to je prokomentarisao rečima: „Ne znam šta bi oni radili s kosovskim pasošem. Sa tim pasošem daleko će da doguraju“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN