Grčki predsednik u Beogradu

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je nakon sastanka sa predsednikom Grčke, Prokopiosom Pavlopulosom, izjavio da je zahvalan grčkom predsedniku i grčkom narodu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na velikoj podršci na evropskom putu. Oba predsednika su najavaila da bi Drugi Visoki savet za saradnju mogao ovoga puta da se održi u Beogradu.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je podsetio na prijateljske i bratske odnose sa grčkom koji traju već 150 godina, da između Srbije i hrvatske nema otovorenih pitanja, ali da su odnosi ove dve zemlje danas važniji nego ikada.

Put Srbije prema EU je otvoren, izjavio je grčki predsednik Pavlopulos, i dodao da je Grčka, koja je dugo u EU spremna da pruži svu moguću pomoć Srbiji u njenom konačnom pravcu i na putu priključenja EU. Pavlopulos je rekao da Grčka pozitivno gleda na priključenje drugih zemalja Uniji, ali pod određenim uslovima.

Vučić je zamolio grčkog predsednika Pavlopulosa da naredni sastanak visokog saveta za saradnju bude održan što pre, da bude u Beogradu i da se za taj skup pripremi dokument o strateškom povezivanju i partnerstvu Srbije i Grčke, podsetivši da je onaj prvi, održan u Solunu dao odlične rezultate, dok je grčki predsednik izrazio uverenje da će upravo tako i biti. Dva predsednika su razgovarala i o bilateralnim, političkim i ekonomskim pitanjima, kao i o infrastrukturnom povezivanju, trgovinskoj razmeni, za koju se očekuje da bude još unapređenija. Očekuje se da trgovinaska razmena dve zemlje ove godine dostigne i 450 miliona evra, a Vučić je istakao kao značajnu i razmenu u sektoru usluga, primetivši da sve veći broj grka dolazi u Srbiju i Beograd, ali da je drastično veći broj Srba koji idu u Grčku

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN