Studenti završili praksu, poziv da se sledeće godine prijave u većem broju

Još jedna grupa studenata završila je praksu u javnim instituacijama i ustanovama grada Niša. Priliku da stečeno znanje na Fakultetu primene u praksi imalo je 34 studenta. Iako je zainteresovanost studenata bila mala, oni koji su bili deo Uniprakse 2017 zadovoljni su stečenim iskustvom.

Priliku da obavljaju jednomesečnu praksu imali su studenti Univerziteta u Nišu. Među njima je i Vladimir Filipović sa Filozofskog fakulteta, koji kaže da je zadovoljan obavljenom praksom u Zavodu za zaštitu spomenika kulture i da je to bila odlična prilika da se stečeno znanje na Fakultetu primeni u praksi.

Treći konkurs Kancelarije za mlade u Nišu nije privukao veliki broj studenata. Problem nije bio u ponuđenim pozicijama, jer je njih bilo dovoljno. Zašto se od 105 mogućih prijavilo samo 34 studenta, iz Kancelarije za mlade, kao najveći problem, navode nedovoljnu informisanost studenata. S druge strane, ističući dobre primere ove praske, preporučuju studentima završnih godina i master studija da se prijave na naredni konkurs sledeće godine.

Studentima koji su bili deo U-NI PRAKSE Niš 2017 dodeljeni su sertifikati za uspešno obaljenu stručnu praksu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN