Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je sinoćna akcija hapšenja Srba na Kosovu nastavak pritiska na Srbe koji žive na KiM.

„Moramo da imamo pravne timove da pomognu u takvim situacijama. To je način zastrašivanja i poruka Srbima da mogu da ih optuže za sve i svašta, dokaz je da smo došli do toga da se pripadnici Crvenog krstva smatraju neprjateljima“, kazao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Kako kaže, Srbija stalno mora da podseća na činjenicu, nasvim međunarodnim skupovimau, „a to je ako kažu da su Srbi izvršili geniocid iznesite podatke“. „A ti podaci su tragični, ali po Srbe. Slično je i sa Hrvatskom, gde je nekada živelo 500.000 SRba a sada ih je mnogo manje. U zagrebu je bilo 50.000…slično je i sa Prištinom“, rekao je Dačić.

On je rekao da sepripadnici međunarodne zajednicekonstantno ljute kada iznese takve podatke, ali napominje da se radi o činjenicama.

„Predsednik Vučić je bio jasan- unutrašnji dijalog. Ali, oni misle da odmah treba da priznamo Kosovo. Samo to od nas traže“, zaključio je Dačić.

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN