Nišlije ponovo glasaju na 20 mesta

PerisicGlasanje na 20 biračkih mesta za odbornike u Skupštini grada Niša obaviće se u subotu, 30. aprila. Glasanje se ponavlja zbog toga što je u glasačkoj kutiji za gradski nivo izbora bilo više glasačkih listića nego zabeležnih glasova, a pravo glasa ima oko 25.000 Nišlija.
Kako kažu u Gradskoj izbornoj komisiji, izbori se ponavljaju na 20 od ukupno 174 mesta zbog „bitnih povreda odredaba Zakona o lokalnim izborima“. Predsednik izbornog štaba SNS u Nišu Zoran Perišić kaže da se izbori ponavljaju u svim niškim GO osim u Niškoj Banji. On tvrdi da odgovornost nije na GIK-u.
– GIK je dobro odradila svoj posao. GIK je i otkrila nepravilnosti na tim biračkim mestima, jer prigovora i nije bilo. Zakazali su Birački odbori, a članovi odbora su predstavnici svih stranaka, ne samo SNS, što znači da su podjednako odgovorni, izjavio je Perišić.
Perišić podseća da nije bilo primedbi na biračkim mestima, pa, kako kaže, „nisu ni jasne kritike opozicije da je bilo kradje glasova“.
Nezvanično, biračima će u toku dana biti podeljeni pozivi za glasanje, a biračka mesta na kojima se izbori ponavljaju biće otvorena u subotu, 30. aprila od 7 do 20 sati.
Perišić očekuje da će do kraja maja biti konstituisana Skupština grada Niša, a SNS će, kako je istakao, praviti koaliciju sa najmanje dve stranke.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

code

TV K::CN